Naše inspirace

Naše inspirace

STUDENÁ KUCHYNĚ:

RYBY, DARY MOŘE

    • carpaccio z lososa
    • tatarák z lososa s kapary a čerstvým koprem
    • terinka z uzeného lososa s píniemi
    • spirálky ze pstruha s koprovou majonézou
    • marinované tygří krevety v čerstvých bylinkách
    • parfait z uzené makrely na česnekových toustech
    • filety z candáta s pepřem a citronovým tymiánem

DRŮBEŽ, ZVĚŘINA

    • hrubá paštika s koňakem a slaninou
    • kachní paštika s oříšky z kuřecích prsou
    • konfitovaná kachní stehna s pistáciemi
    • terinka z uzeného kuřete s čerstvým špenátem
    • kuřecí terinka s brusinkami a švestkami
    • galantina z kuřete se staročeskou nádivkou
    • galantina z kachny plněná masovou směsí s hříbky
    • srnčí terinka na portském s brusinkami
    • kořeněný jelení hřbet se shoyu a dijónskou hořčicí
    • hřbet z divočáka na zeleném pepři s domácím špekem

HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ

    • rolky z anglického roastbeefu plněné sýrovým salátem
    • anglický roastbeef s česnekovým dipem
    • carpaccio ze svíčkové s parmezánem
    • tataráček s česnekovými tousty
    • pomalu pečené karé ze selátka s barevným pepřem
    • marinovaná vepřová panenka s houbami
    • roláda z krkovičky plněná selskou omeletou
    • soudečky z listového těsta nadívané trhaným vepřovým masem
    • selská domácí paštika s mandlemi a švestkami
    • vepřové rillettes

SÝRY, VEJCE, UZENINY A DALŠÍ KOMBINACE

    • variace kanapek, jednohubek (lososové, krevetové, sýrové, čabajkové, šunkové....)
    • sýrové pralinky s pistáciemi, kokosem a bylinkami
    • paleta českých a moravských sýrů
    • sýrová terinka s čerstvým ovocem
    • variace domácích sýrů z Kadovské biofarmy s medem a vlašskými ořechy
    • prkénko domácích uzenin z Fryšavy – uzené maso, šunka od kosti, klobásy, sušené salámy
    • lehce zauzená kýta z udírny
    • šunkové rolky se sýrovou pěnou s čerstvým křenem

OVOCE, ZELENINA,SALÁTY

    • řezané ovoce
    • ovocný salát s medem a ořechy
    • ovocné minišpízy (s horkou, mátovou, bílou čokoládou)
    • zeleninové crudité s avokádovým dipem
    • čerstvá zelenina
    • nakládaná zelenina
    • listový salát s francouzským dresingem
    • listový salát s bylinkovou vinaigrettou
    • míchaná zelenina s balkánským sýrem
    • ledový salát s cherry rajčátky a bylinkovou zálivkou
    • mozzarella s rajčaty, bazalkovým pestem a balsamicem
    • řecký salát s kuřecími nugetami
    • těstovinový salát s červenou cibulkou a zakysanou smetanou
    • ostrý cizrnový salát s chilli papričkou
    • lehký bramborový salát s jablky

MOUČNÍKY, DEZERTY, DORTY

    • domácí koláčky a záviny (tvarohové, makové, povidlové, jablečné, hruškové, švestkové, ...)
    • domácí ovocné koláče s drobenkou
    • domácí pečené dorty (narozeninové, svatební, firemní, SACHER dort, BROWNIES dort, PAŘÍŽSKÝ dort, TVAROHOVÝ MÍŠA dort...),
    • domácí nepečené dorty - CHEESECAKES (kávový, karamelový, s čerstvým ovocem, ...),
    • medové lívanečky s borůvkovým krémem
    • mini palačinky v karamelu s oříšky
    • variace mini dezertů

PEČIVO, CHLÉB

    • banketové pečivo,
    • variace chlebů (světlé, tmavé, racio, farmářské, zrníčkové, ...)
    • minibagetky,
    • rozpečené bagety (s bylinkovým olejem, česnekové, sýrové, ....)
    • domácí focaccia, pizza pane

TEPLÁ KUCHYNĚ:

RYBY, DRŮBEŽ

    • špíz z lososa a modrohlava s vavřínem a šalvějí
    • mořský sumeček smažený v šafránovém těstíčku
    • pečená filátka ze pstruha po mlynářsku
    • grilované tygří krevety v medovo-česnekové marinádě
    • tradiční španělská paella
    • pečená kachní stehna na zázvoru s majoránkou
    • husí galantína po staročesku
    • pečené kuřecí paličky na černém pivu
    • kuřecí, krůtí miniřízečky (nugetky)
    • steaky z kuřecích stehen balené ve slanině

HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ, ZVĚŘINA

    • svíčková na smetaně s brusinkami
    • pečínka z vepřového karé na česneku
    • mini steak z vepřové panenky v parmské šunce
    • smažené vepřové mini řízky
    • pikantní vepřová směs se zeleninou
    • vepřové kousky v parmezánovém těstíčku
    • kuličky z mletého masa s pikantní majonézou
    • čerstvě vyuzené maso
    • jehněčí kolínka na zelenině s tymiánem
    • křepelka pečená na másle s kaštanovou nádivkou
    • srnčí guláš se slaninou a červeným vínem
    • jelení biftečky na barevném pepři
    • zvěřinové ragů s kořenovou zeleninou a špekem
    • kančí hřbet se šípkovou omáčkou

PŘÍLOHY

    • variace knedlíků (houskové, karlovarské, bramborové, horácké, špekové, chlupaté)
    • halušky se slaninou a kysaným zelím
    • dlouhozrnná rýže
    • grenaile s grilovanou zeleninou
    • pečené rozmarýnové brambory
    • gratinované brambory s parmezánem
    • pečené brambory s česnekem a slaninou
    • barevné těstoviny
    • zeleninové lasagne
    • pikantní kuskus s feta sýrem
    • dýňové nočky
    • špenátové lívance
    • grilovaná zelenina
    • baby kukuřice na másle
    • míchaná zelenina
    • dušené zelí(kysané, hlávkové červené a bílé)